Hytter i skjærgårdsidyll- Hagefjord Panorama

Hytter i skjærgårdsidyll- Hagefjord Panorama

Hytter i skjærgårdsidyll- Hagefjord Panorama

Beliggenhet:

Tvedestrand er en sjarmerende liten sørlandsby som ligger midt i perleraden på sørlandskysten. Kommunen grenser til Risør i øst og Arendal i vest - med sentrum plassert innerst i Tvedestrandsfjorden. Kommunen har en lang kyststripe og et vell av større og mindre øyer, holmer og skjær. Tvedestrandsskjærgården er så absolutt blandt det aller flotteste på sørlandet.

De største øyene i Tvedestrand er Sandøya, Borøya og Lyngør, som den eneste av disse er Borøya landfast. På alle disse øyene finnes det et stort antall av både helårsboliger og fritidsboliger, og midt i dette “smørøyet” ligger Hagefjord Panorama.

Hagefjord Panorama er beliggende i den ytre skjærgården ved innseilingen til Hagefjorden, i kort avstand fra innseilingen til Tvedestrand (Oksefjorden). Hagefjorden er en del av den indre leia mellom Arendal og Lyngør, og her er båtliv hele året rundt. Brygga er et knutepunkt for reisende med rute- og taxibåt til og fra Sandøya og skjærgården rundt, det er også bussforbindelse til Tvedestrand sentrum herfra.

I et område like ved Hagefjord Panorama foreligger det en godkjent reguleringsplan for et lite hytteområde bestående av totalt kun ti tomter. Tomtene ligger sydvendt og solrikt med bare 40 til 80 meters avstand til sjøen og fra 9,5 til 16 MOH. Fra alle tomtene har man en meget god nærhet til sjøen og en nydelig sjø-/havutsikt.

I umiddelbar nærhet, innenfor en radius på ca 150 meter, er det tilgang på både badestrender og restaurant samt nyttserviceanlegg med småbåthavn.

Sommeren 2013 ble Hagefjorden serviceanlegg ferdigstilt og tatt i bruk. Her er det etablert et helt nytt og moderne anlegg som består av restaurant med skjenkebevilling, storkiosk, stor småbåthavn, gjestebrygger og drivstoffylling. I tillegg finnes her servicefasiliteter med dusj, toalett og vaskerom. I området er det også tilgjengelig offentlige parkeringsplasser med mulighet for døgnparkering.

Like på nordsiden av hytteområdet ligger det offentlige friluftsområdet Persøygard, dette er et attraktivt og mye brukt utfartssted. På Persøygard finner man en super, barnevennlig badestrand samt et område som forøvrig er flott tilrettelagt med asfalterte gangveier, grill og toalett.

Noen næravstander på sjøen:

1 nautisk mil (nm) = 1.852 meter - Ved 1 knops fart tilbakelegger et fartøy en nautisk mil pr. time.

Sandøya: 0,2 nm, ”Skjæra” (ytterste skjærgård): 1,0 nm, Askerøya: 1,8 nm, Kilsund: 3,0 nm, Lyngør: 4,5 nm, Furøya: 4,1 nm. Alt dette er altså innenfor en radius av 10-15 minutters båttur med en planende båt i ca 20 knops fart.

Til indre havn i Tvedestrand er det ca 6 nm og til pollen i Arendal er det ca 13 nm, båttur dit fra Hagefjord Panorama vil dermed ta hhv ca 20 og 40 minutter.

Noen avstander på land:

o Tvedestrand sentrum, 11 km

o Arendal og omegn golfklubb, 18 km

o Arendal sentrum, 37 km

o Kristiansand dyrepark, 88 km

o Sommarland i Bø, 157 km

o Porsgrunn, 101 km

o Oslo 250 km

o Torp flyplass Sandefjord, 136 km

o Kjevik flyplass Kristiansand, 98 km

 

For øvrig:

I og rundt Tvedestrand er det massevis av både arrangementer og severdigheter. Vi nevner her bare noen få av disse: Kystkulturuka, markedene SANS for Tvedestrand, diverse konserter både i sentrum, på Furøya, gjeving og Lyngør. Tvedestrandsregattaen med Skagerrak across, Trebåtfestivalen i Risør, Canal street i Arendal.

Nærmiljøet byr også på en lang rekke interessante steder å besøke; restauranter, utsalg m.v.:

Borøya: Hagefjordbrygga, Borøy kunsthandel, Seilerhytta

Sandøya: Dagligvarebutikk, Sjøstjerna spiseri, La locanda di marie, Løvøens lam, Basthaven, Mose, Sandøya lys, fire, Eyvind Hermansen m.fl.

Gjeving/Lyngør: Resort Lyngørporten, Båtbua restaurant, Seilmakerfruens kro, Pers brygge, Gjeving marina, Lyngørfjorden marina.

Kilsund: Dagligvarebutikk og marina

Furøya: Ærverdig gammel redereiendom nå i offentlig eie. Stor øy som er tilrettelagt med mange badestrender, konsertområde og Furøya restaurant.

Tvedestrand sentrum: Badeparken i Tjenna er landets største gratis badeattraksjon. Forøvrig er det her kommuneadm samt det meste av butikker og servicetilbud.

Noen lenker for mer info:

www.tvedestrand.kommune.no, www.madeonsandoya.no, www.lyngorvel.no, www.kystkulturuka.no,

 

Adkomst:

Kjør E18 og ta av til Tvedestrand. Kjør ned til sentrum og følg så Rv 411 ut av sentrum. Ca 7 km fra sentrum ta av til høyre inn på Rv 109 mot Borøy og Hagefjord brygge. Følg skiltingen til Hagefjord brygge. Ta til venstre ytterst ved brygga så ligger området umiddelbart ovenfor på venstre side

 

Regulering:

Området er regulert til fritidsbebyggelse, friluftsområder samt tekniske anlegg med veier oa. Totalt er området for fritidsbebyggelse og anlegg på ca 12.000 kvm. Det er gitt bestemmelser om fargevalg for nybygg og at disse skal gå i dempede jordfarger. Se forøvrig reguleringsplan og - bestemmelser for området.

 

Utforming av fritidsboliger:

Til området er det tegnet og prosjektert en type hytte som er godt tilpasset hva som er tenkt for området, men dette kan gjerne omarbeides i samråd med arkitekt dersom man har andre ønsker til utforming og innhold.

Fritidsboligene har en frisk og moderne utforming med store glassflater. Den innvendig oppløftede himlingen vil medføre en gjennomgående luftig og lys bolig - dette ivaretar og utnytter dermed den spektakulære utsikten disse tomtene besitter.

Fritidsboligene får naturligvis full moderne helårsstandard med bilvei helt frem til døra. Parkering skal dog foregå på felles parkeringsplass like nord for hytteområdet. For eksakt utforming og innhold i fritidsboligene se tegningsmateriell.

 

Areal:

Frittstående fritidsboliger med et areal BRA på ca 100 Kvm.

En enhet i dobbelhytte har et BRA på ca 80 Kvm.

Eiendomsbetegnelse: Gnr. 76, Bnr. 292.

Tomteparsellene fradeles denne eiendommen i Tvedestrand kommune (Knr. 0914)

Eieform: Selveiet

 

Priser:

En enhet i dobbelhytte Fra Kr. 3.190.000,-

Frittstående fritidsbolig Fra Kr.3.890.000,-

Ønsker du kun å kjøpe en tomt og bygge ditt eget er det også mulig, ta kontakt for en prat om muligheter.

Omkostninger:

Utover kjøpesummen tilkommer omkostninger til Tvedestrand

kommune for fradeling av tomt samt tilkopling til offentlig

vann og avløp, totalt kr. 55.300,-.

Årlige kommunale avgifter: Kr. 10.188,-

 

Felleskostnader:

Hytteeierne kan evt. i fellesskap etablere en hytte-/velforening e.l. Generalforsamlingen i denne foreningen vil dernest kunne vedta regler for ivaretakelse av felles interesser for medlemmene. Herunder størrelse på felleskostnader ifbm. vedlikehold av veier og anlegg.

 

Ligningsverdi:

Ligningsverdi for eiendommen ansettes etter ferdigstillelse.

 

Bygningsdetaljer:

Oppføres i isolert bindingsverk. Utvendig liggende kledning, ubehandlet. Farger og detaljer skal være tilpasset omgivelsene, hovedsaklig dempede farger - jordfarger. Takstein dobbelkrum i grå farge, takrenner og nedløp i plastbelagt stål. Innvendig standard med eikeparkett og ferdigmalt panelplater (valgfri standard type og farge) i alle “tørre” rom, himlinger med ferdigmalt mdfpanel. Entré/hall har flislagt gulv med varmekabler, bad har flislagte vegger og gulv med varmekabler. Elektrisk anlegg ihht. siste forskriftskrav i TEK 10 og NEK 400.

Kjøkkeninnredning leveres jfr skisse. Eksl. hvitevarer. Trapper og rekkverk leveres i lakkert furu med runde stående spiler. Rekkverk i glass og syrefast som vist i illustrasjoner kan leveres mot tillegg i pris. Elektrisk oppvarming. Mulighet for å etablere pipe og ved-/peisovn.

For flere detaljer se eget FAKTA ark for boligene. Ta gjerne kontakt på tlf: 95 45 33 45 for en gjennomgang.

 

Tomten:

Selveiet tomt. Tomtene fradeles ved inngått salgsavtale. Endelig areal kan dermed ikke eksakt angis før gjennomført fradeling.

 

Adgang til utleie:

Det er full adgang til utleie av fritidsboligene.

 

Parkering:

Tilhørende en privat plass på felles parkeringsområde. Mulighet for kjøp av en ekstra p.plass.

 

Båtplass:

Hyttekjøpere har mulighet for kjøp av båtplassrettighet i den nye småbthavna. Pris for rett til tidsbestemt båtplass er kr. 30.000,- pr. breddemeter. Utover kjøpesummen tilkommer et årlig beløp til drift og vedlikehold av anlegget. Kontrakt vedrørende båtplass vil settes opp mellom kjøper og det kommunale eiendomsselskapet Tvedestrand Vekst AS.

 

Vei/vann/kloakk:

Tilkoblet offentlig vann og avløpsanlegg. Privat internt veianlegg.

Hytter i skjærgårdsidyll- Hagefjord Panorama